Jak zařídit malou kuchyni

Jste majitelem či majitelkou rozměrově menší kuchyně? Pak určitě víte, že v takovém prostoru je velmi důležité využít každého centimetru. I malá kuchyň by měla být především funkční, prostorná a pohodlná.
Dobře navržená menší kuchyň by měla mít co největší množství ukládacích prostor. Dobré je využít každý centimetr volné plochy- např. na odkládání využijte i sokl pod kuchyňskou skříňkou nebo horní skříňky veďte až ke stropu.
Dalšími vychytávkami do menších kuchyní je například výsuvná pracovní deska, která zvětší prostor pro přípravu jídla, nebo speciální zásuvky sloužící k umístění kuchyňských spotřebičů, které by jinak překážely na pracovní desce.
Podstatné je logické uspořádání prostoru kuchyně. Chladnička s mrazákem, či potravinová skříň by měly být co nejblíže vchodovým dveřím, výborné je mít dřez pod oknem, mezi varným centrem a dřezem by mělo zůstat alespoň 30 cm volné plochy. Varná deska by se neměla umisťovat do rohu, protože tak zabere zbytečně mnoho místa. Jídelní stůl je vhodné umístit spíše v obývacím pokoji, nežli v kuchyni, kde bychom si tak kradli další vzácný prostor.
Tipy pro malou kuchyni:
• zaplňte prostor až po strop;
• namísto klasických dvířek na skříňkách volte dveře posuvné;
• hlavní důraz klaďte na vnitřním vybavení skříněk a zásuvek;
• používejte světlé barvy a skleněné plochy.
Ideálním řešením malých prostor je jednoznačně kuchyňská sestava navržená a vyrobená na míru. Jedině tak se dá opravdu využít každý volný centimetr, který je k dispozici. S tímto řešením vám velmi rádi pomůžeme.